Monday 14 February 2011

maisihooaeg

- Tere, palun üks mais.
- Kas sa soovid seda küüslauguvõiga, tšillivõiga või tavalise võiga.
- eeeeeeee......küüslaugu
- soola ja pipart?
- Jah, palun.
- Palun väga.
- Mille jaoks need kaks hambaorki on?
- Küll sa välja mõtled.
- Aitäh.

Nelja päeva jooksul oleme öelnud sõnu küüslauguvõi, tšilli, või, sool, pipar tõenäoliselt kokku u 1000 korda.
Randmed ja näpuotsad on maisi tagumisest valusad.

Töötame Fringe festivalil maisimüüjatena. Tegemist on hiigelsuure kunsti-muusika-teatri-festivaliga, mis kestab kuu aega. Samal ajal on linn täis pisemaid muusika-, filmi-, kultuurifestivale. Neile me tõenäoliselt ühelegi ei jõua, sest veedame pea kõik päevad nüüd The Garden of Unearthly Delights'is (http://www.gardenofunearthlydelights.com.au/). See aed on täis kõiksugu süüa-juua, kabareed, muusikat, kloune, kostüüme, drag queen'e, kondiväänajaid jne. Ja kõige selle keskel oleme meie oma kollase maisikäruga. Vahepeal koorime, toksime pulki maisi sisse ja keedame maisi oma "köögis" ja siis jookseme mäe otsast alla, ämbrid täis auravat pulga otsas maisi ja paneme need grillile. Inimesed peaaegu et jumaldavad seda maisi. Paljud ütlevad, et nad ainult selle nimel tulevadki siia aeda. Ja õnneks maitseb see (veel) meile endile ka. Tõesti ongi hea.
Püüame unustada, kui monotoonne ja väsitav meie algav kuu olema saab ning vältida või aina iroonilisemaid vastuseid välja mõelda "maisitähe" nime üle nalja viskavatele purjutajatele. Praegu on veel kõik hästi. Tööpäevad on küll 9-11 tundi pikad ja kui peale 3 öösel koju jõuame, vajume kohe väsinult oma bussi magama ning müüme unes maisi edasi. Ikka kolme valiku võiga... Ja soola ja pipraga... Uuesti ja uuesti.
Samas on meie töö praegu oluliselt huvitavam igasugusest banaanikorjamisest, rohimisest vms. 11 tunni jooksul näeb päris palju inimesi. Ja jõuab süüa päris palju maisi. Naudime pontsikuid, kohvi ja õlut "maisitüdruku" hinnaga ning ostame sõprust tasuta maisi eest ka teistelt aiatöötajatelt.





Head sõbrapäeva!

4 comments:

  1. kui c asemel oleks p, oleks päris pervo.

    teie igavesti pervo maarja :)

    nunnut sõbrapäeva, ma nüüd külmun ära siin faking värdjas eestis x_x

    ReplyDelete
  2. see nali on meie kõige vaimukamate ja terasemate sõnavaras. püüame vastusesse panna kogu oma päeva jooksul kogunenud iroonia :D

    ReplyDelete
  3. Oh mu jumal..
    Tahtsin just öelda, et ega õäöükate huumorisoon pole nendest austraalia-purjutajatest palju etem ja et raudselt Krissu ja Mannu ja Maarja (sh kahjuks ma ise ka ) itsitasid terve lugemise aja.

    AGA NO POLE VAJA ÖELDA, sest Maarja juba tõestas seda ise!!!
    oeh.

    ReplyDelete
  4. ei noh... ega ma ei arvanudki, et te seda ei teeks jah.

    ReplyDelete