Saturday 28 May 2011

tai

20. mai - esimene jabur ja v2sitav p2ev Bangkok'is. Muljed.

#Tailased pyyavad sulle alati midagi myya (sh taksos6itu). Kui sa siiski pingele vastu pead ja midagi osta ei taha, siis muutuvad nad kurvaks! ja vaatavad oma nukrate kutsikasilmadega sulle j2rele. Saaksid nad siis veel pahasekski, aga ei, nad l2hevad kurvaks. Me tunneme end niimoodi kurjade inimestena, kui j2rjepanu taimaalasi kurvaks ajame.

#Tailased s88vad oma lugematuid meile v66raid puuvilju suhkru-soola-chilli seguga. T6en2oliselt on p6hjuseks see, et paljud neist mammudest maitsevad umbes nagu midagi jahuse 6una ja kartuli vahepealset.

#Tailased ei saa aru, kui turist, kellele nad midagi myya yritavad, ytleb "Ei". Nende ajju j6uab see signaalina, et keelebarj22ri t6ttu ei saanud turist aru, kui v22rtuslik kaup ikkagi on ning kogu teema vajab uut entusiastlikku seletamist.

#Tailased ei tee vahet j6uka l22ne-Euroopa/Ameerika/Austraalia turisti ja (enamasti tudengist) r2nduri vahel. J2rjepideva ja protestist mitte v2ljategeva myygim8la abil peaks ju ometi alati ja k6igile valgetele millegi p2hem22rimine v6imalik olema.

#Bangkok'i tuk-tuki juhtidel on v2ga omap2rane rahateenimisviis. Nimelt ytlevad nad kliendile, et see v6ib s6idu saada vaid 10 bahti eest (mis on yliodav), kui nad teel juhi jaoks yhe peatuse teevad. Kui klient on n6us (ja kui ka pole, siis soovitud tulemuse saamiseks rakendavad juhid meetodit nr 3 .. loe ylevaltpoolt), siis peatub tuk-tuk varsti m6ne peene v2ljan2gemisega 6mblussalongi ees, kuhu turist viisakate naeratuste ja k2eviibete saatel sisse eskorditakse. Sees pannakse ta tooli istuma, pakutakse juua ja pistetakse k2tte hunnik v2rvilisi katalooge, mis on t2is kleitide, kostyymide, ylikondade pilte. Nende seast peab turist siis julgustavate naeratuste saatel m6ne v2lja valima. Ilmselgelt toimib siin transpordi- ja tekstiilit88stuste vahel soe ja s6bralik koost88.

#Tailased ei r22gi palju. Selle asemel on nad omandanud vastupuiklemist mittesallivad k2eviiped: "Sina! Vaata siia! Seda! Osta!!" Tekitab vist igayhes rumala v2ikelapse tunde.

#Tailastele meeldib meelerahu ja/v6i kindlustunde tekitamiseks oma t2navad ja hooned yleelusuuruses portresid t2is riputada. Olgu selleks siis kuningas ja tema pere, Buddha v6i kohutava n6ukaaegse mamsli meigiga naispoliitik.

#Kui turut2nav on nii tihedalt putkasid, lette, kaupa, toitu ja rahvast t2is, et sealt endagi l2bipressimine katsumusena n2ib, siis yks tuk-tuk mahub sealt ikka l2bi.

#Kuld kullale liiga ei tee. (templite rusikareegel)

2 comments:

  1. Aga ma arvan, et ma proovin uuel nädalal kodus ka seda suhtlusmeetodit, kus ei olegi vaja terviklikke lauseid moodustada, vaid piisab üksikute sõnade välja ütlemisest :D

    ReplyDelete