Tuesday 21 December 2010

Eile käisime mustlaste jõulupeol

Enne seda sõitsime ratastega linna, et osta süüa ja asju kartulisalati jaoks, mida plaanisime õhtuks valmistada. Toitu oli palju, aga kuidagi see pakiraamidele ära mahtus. Aga poolel teel koju otsustas Hellekas ühe oma kottidest raamilt maha visata ja ikka nii põhjalikult, et kotis olnud piim leotaks läbi iga viimsegi kui asja. Tore oli vaadata, kuidas Hellekas tänaval oma sokkidest piima välja väänas ja kuidas suur punane paprika võis ühe tubli lehma tiitlit kanda, sest sellest nirises lihtsalt meeletu kogus piima välja. Lõpuks ometi tuli üks karma-laks ka talle. Seletan. Siiani on meil koguaeg väga mõnusasti kõik sujunud: Perthis kohanud väga kihvte inimesi; saanud töö täpselt seal suunas, kuhu tahtsimegi suunduda; saanud kokku ägeda kambaga, kellega teha just täpselt selline roadtrip, nagu peabki ning nüüd siin leidnud kõige muhedama maja ja selle sees inimesed, keda just peabki tundma, kui Adelaidis olla. Ja kõik see paneb meid tihti mõtlema, et kuskilt peab nüüd karma miskit paha ka tegema. Siiani olen pigem ma need pipraterad oma kaela saanud, aga nüüd lõpuks piisas vaid ühest väiksest piimapakist, et õiglus jalule seada :D
No igatahes, läksin veidi teemast kõrvale, aga mustlaspidu. See oli ühe vana maja tagaõues. Ja tundus, et kõik inimesed, keda siin teame, rääkisid sellest üritusest. Tagaõues olid piknikulinad, palju toitu, jooki, väike lavahütt, värvilisi tulesid ja palju inimesi, kes olid ühel või teisel moel pühademeeleollu riietunud. Jah, ka kuusekarda. Sellel õhtul oli vaba mikrofon ja sellesse mikrofoni esitatud palad läksid ühte Adelaide kohalikku raadiosse. Nii siis terve õhtu harjutasid väiksed inimeste grupid vaikselt oma laule (enamasti jõululaule) ja käisid kordamööda neid ka laval laulmas. Kõik oli väga mõnus. Kuna me tunneme nüüd inimesi, kes näivad tundvat kogu linna, siis oli koguaeg väga põnev ja sai palju nalja. Hiljem sai palju tantsu ka, kui nö "meie" bänd laval muusikat tegi. Vahva-vahva! Kõik inimesed olid heas tujus, elasid suure hooga kaasa ja olid üldse mõnusad. Ja eile õhtul tuli lõpuks ometi ka natuke jõulutuju. Kuid siin on jõul nii teistsugune. Mitte "Püha öö" nagu Eestis, vaid pigem "Jingle bell rocks". Ja terve nädal enne ja pärast jõule on täis igasugu üritusi ja jõuluteemalisi pidusid. Ja õues on soe. Või pigem varsti läheb :)

1 comment:

  1. Ma tegelikult ikka ei saa aru, mis kandi pealt see pidu mustlastega seotud oli... Aga no see selleks. Imeline trall nii ehk naa.

    ReplyDelete